Tanskalaiset rakastavat tyylikästä sisustusta, linjakkaita esineitä ja söpöjä lastenvaatteita. Välillä kauneus menee esineissä käytännöllisyyden edelle. Mainio esimerkki tästä löytyy meiltä kotoa: kauniin kaareva ja korkea vesihana, jota käyttäessä kastelee itsensä ja ikävöi ei-niin-kaunista, mutta ah-niin-käytännöllistä Oras-hanaa.

Tosin jos suunnittelijoita on uskominen, asiaan on tulossa muutos.

Suunnittelijoiden ajatuksia voi käydä kuuntelemassa Danish Design Centre´n näyttelyssä, jossa videoidut haastattelut kertovat tämän päivän suunnittelun haasteista ja unelmista. The Danish Design Prize 2010/11 –näyttely esittelee yksitoista palkittua innovaatiota, joiden ideat versovat laidasta laitaan. Klassikkopalkinnon on saanut isojenkin lastien kuljettamiseen sopiva Christiania Bike.

 

Roskilde-festivaalin nettisivuja kehutaan siitä, että käyttäjät saavat luoda oman festivaalikokemuksensa.

Palkittujen joukossa on myös erilaisia sisustusratkaisuja. Kasper Salton suunnitelema mukavanoloinen ja tyylikäs NAP-tuoli edustaa yksinkertaisuudessaan klassista pohjoismaista suunnittelua. Mielenkiinoinen sisustuselementti Clouds puolestaan taipuu moneksi. Idean takana on suunnittelijakaksikko Ronan & Erwan Bouroullec.

Kauniista esineistä on nyt astuttu askel eteenpäin. Tulevaisuudessa suunnitteloiden haaste on luoda käytännöllisiä ja ekologisia innovaatioita.

Mallia näyttää vuoden visionääri Pig City, joka yhdistää kiinnostavasti kasvihuoneen ja sikalan kamppailussa puhtaamman ympäristön puolesta. Yläkerrassa kasvavat tuoreet tomaatit nappaavat talteen kasvihuonekaasut, joita alakerrassa röhkivät saparohännät tuottavat.

Eco-design ja maailma pelastuu.

en.ddc.dk/ddd2010-11/winners