Pohjois-Atlantilla sijaitsevat Färsaaret muodostuvat lukuisista erikokoisista saarista. Yhtä lukuun ottamatta kaikki saaret ovat asuttuja, ja pienimmillä saarilla on vain yksi kylä. Yhteensä saaria on 18 ja asukkaita noin 50 000. Miten asukkaat oikein liikkuvat saarelta toiselle?

Julkinen liikenne on järjestetty kätevästi Färsaarilla, sillä matkaa voi taittaa myös helikopterilla. Helikoptereiden lisäksi lautat kuljettavat matkustajia saarelta toiselle. Autolla matkustavat voivat hyödyntää tunneleita, jotka puhkovat vuoristoista maisemaa. Myös meren alittavia tunneleita pitkin voi ajaa kaupungista toiseen.

Helikoptereilla on säännölliset reitit ja aikataulut, ja kyytiin voi hypätä edullisimmillaan 85 Tanskan kruunun hintaan (noin 11 euroa).  Alle 6-vuotiaat lapset matkustavat ilmaiseksi ja 7–12-vuotiaat puoleen hintaan. Verovaroin tuettu helikopteriliikenne on tarkoitettu etupäässä paikallisille asukkaille. Turistit voivat ottaa helikopterikyydin vain yhteen suuntaan, ja paluumatka täytyy kulkea lautalla tai bussilla.

Kiireisenä päivänä färsaarelainen voikin harmitella työpaikan kahvihuoneessa: ”Vitsi kun nukuin aamulla pommiin, ja piti tulla helikopterilla töihin. ”

www.visitfaroeislands.com/

Färsaarten jylhiä maisemia voi ihastella matkailusivuilla.