San Francisco on kuin Jerusalemin vanha kaupunki - kummassakin voi korttelin matkalla siirtyä kulttuurista aivan toiseen. San Franciscossa vain kulttuurit ja uskonnot elävät sovussa rinnakkain  eikä se tietääkseni ole minkään uskontokunnan - jos hippejä ei lasketa - pyhä kaupunki. Mahtavaa kuinka päivän aikana tuntee matkustaneensa ympäri maailmaa, vaikka onkin pysytellyt yhden kaupungin rajojen sisällä. Kuten oppaamme kaupunkikierroksella totesi: " If you hate color, don´t come to San Francisco. We are here with all the colors."

Aamu alkoi leppoisasti Golden Gate Parkissa. Kuuluisan sillan huikeine maisemineen ylitimme eilen. Vihreän Golden Gate -puiston keskeltä löytyi rauhallinen keidas: Japanese Tea Garden. Puutarhassa voi kuunnella vesiputouksen rauhoittavaa solinaa ja nauttia kupin höyryävää teetä.

San Franciscon kukkuloilla voi siirtyä aivan toisenlaiseen aikakauteen, sillä sieltä  löytyy idyllisiä victoriaanisia taloja. "Painted Ladies", Alamo Square.

 

American diner.

Lounaslista yllätti: Lori´s Dinerissa oli tarjolla perjantaisin kermaista simpukkakeittoa, joka oli pehmeän maistuvaa. Onhan lähellä tietysti Tyyni valtameri, joten kalaruokia kannattanee kokeilla enemmänkin.

Ilta päättyi North Beachille, joka on toiselta nimeltään Little Italy. Nimi on osuva, sillä alueella on vieri vieressä ihastuttavia italialaisia ravintoloita ja kahviloita, ja Italian lipun värit toistuvat kaduilla ja kuppiloissa. Aivan kuin olisi astellut katua Roomassa tai Milanossa!

 

(Ps. Aikaeron takia Amerikan blogimerkintöjen kellonajat eivät pidä paikkaansa. Tämän tekstin olen kirjoittanut paikallista aikaa noin klo 22 perjantai-iltana enkä suinkaan lauantaiaamuna. )