Nyt melkein hävettää tunnustaa - olen ollut niin epätanskalainen, että en omista ollenkaan tavallista polkupyörää. (Onneksi tämä blogi on suomeksi, sillä muuten minua varmasti odottaisi karkotus Tanskanmaalta, vähemmästäkin on ihmisiä täältä kotiin lähetetty. Kuten kävi sille norjalaiselle opiskelijatytölle, joka tuli raskaaksi tanskalaiselle poikaystävälleen. Kenkää tuli Tanskasta, koska norjalaistyttö ei pystynyt osoittamaan, että pystyy elättämään itsensä.)

Luovista polkupyöräratkaisuista meillä on lasten ja tavaroiden kuljetukseen mainio Nihola www.nihola.dk, mutta normipyörän hankkimista on suunniteltu jo pitkään. Näin pääsisimme pyöräretkelle koko perheen voimin. Ei vain ole ollut aikaa etsiskellä tai sopivaa pyörää ei ole osunut kohdalle. Kävinkin katsomassa läheisten pyöräkauppojen tarjoukset: sporttinen vai mummumalli? Valinnanvaraa Tanskasta löytyy, sillä koko kansakunta rakastaa pyöräilyä.

Ilmassa on leijaillut keväinen tuoksu, vaikka ensi viikonlopuksi luvattiin vielä lumisadetta. Aikaisin tullut lumi suli Kööpenhaminassa jo tammikuussa, ja nyt ollaan odoteltu, tuleeko kevät tänä vuonna aikaisin vai iskeekö takatalvi vielä. Aika näyttää.

Matkaopastani varten testailen Köpiksen pyöräilyreittejä, sillä polkemalla pääsee kaupungissa paikasta toiseen nopeasti ja kätevästi, myös lasten kanssa. Kaupungin keskustassa on kävelykatuja ja yksisuuntaisia niin paljon, ettei sinne autolla kannattaisi mennäkään. Emmekä autoa edes omista, niin hyvin julkiset tässä kaupungissa toimivat. Parempaa sijaintia asunnollamme ei voisi ollakaan, sillä asemalle on vain muutaman minuutin matka. Kätevää!