Ajoin kilpaa bussin kanssa - polkupyörällä. Menin kuulkaa kovaa, ja pistin isommalleni kovasti kampoihin. Myönnetään, että bussi lähti pysäkiltä ja kiihtyi hieman hitaasti. Mutta silti, kyllä minä siinä rinnalla aika kauan poljin.

Korjasin siis vihdoin vajavaisuuteni tanskalaisten silmissä, ja kävin ostamassa polkupyörän. Malli on klassinen musta Kildemoes www.kildemoes.dk/cykel/city-dame-Shimano7-2011/city-217-01-2011 . Koeajettu on ja hienosti kulkee. Matkalla kiinnitin huomiota pyöräilijöille tarkoitettuihin liikennevaloihin, joissa on pieni polkupyörän kuva. Muistelin, etten ole sellaisia nähnyt Suomessa, mutta palautetta tuli heti: kyllä ainakin Helsingissä on. En ole siis tarpeeksi pyöräillyt siellä viime aikoina.

Tämänkertaisesta postauksesta taitaa tulla aika lyhyt: sellainen pyöräilykutina on ahterissa, että siihen ei taida auttaa kuin satulaan hyppääminen. Kenet/minkä seuraavaksi haastaisin kilpa-ajoon...? Toiset pyöräilijät vaikuttavat sen verran lällyiltä, ettei niistä ole vastukseksi. Yhdestäkin keski-ikäisestä miehestä ajoin tasaisella ohi niin komeasti, että ukko jäi vain ihmettelemään tuulessa leuhuavia helmoja. Nyt pari Audi-kuskia tänne, niin näytän närhen munat. Tai moottoripyörä? Tai urheiluauto? Tai lakaisukone...?

Soommoro!

Ps. Miten tämän pyörän kaupanpäällisenä tuli ihmeellinen kilpailuvietti? Vai onko pyöräilyssä muuten jotain koukuttavaa? Se selittäisi tanskalaisten himon pyöräillä tuulessa ja vihmovassa vesisateessa.