Voi kauhea, istuuko tuo lapsi isänsä polkupyörän tangolla??! Muistan, että tämä oli ensimmäinen ajatukseni, kun näin miesten pyörän tankoon kiinnitettyjä lastenistuimia. Lapsi tosiaan näyttää istuvan ilman mitään tukea tangolla, vaikka onkin todellisuudessa kiinni turvaistuimessaan.

Tanskalaiset ovat pyöräilyn suhteen oikeita pelle pelottomia. Kaksipyöräisiä kulkuneuvoja on moneen lähtöön, ja polkupyörillä ajavat kaikenikäiset, miehet ja naiset, duunarit ja pukumiehet.
Loistava keksintö on klassinen Christiania Bike, jonka edessä on kätevä boksi ostosten, lasten tai vaikkapa nojatuolin kuljettamiseen.

Klassikkomallin kanssa on markkinoille tullut kilpailemaan useita uusia taakkapyöriä, ja meidän perhe päätyi viime keväänä hankkimaan Nihola-merkkisen pyörän. Kevään tullen on mahtavaa ottaa lapset kyytiin ja viilettää pyörällä ympäri kaupunkia. Pyöräilyn viehätys on auennut minulle tänä keväänä: linnun laulun ja kostean nurmikon tuoksun haistaa vain pyörän satulasta käsin. Aivan mahtavaa!
Meidän Nihola on taatusti Kööpenhaminan ainoa napapiirin ylittänyt yksilö. Postipyöräksi ristitty perheenjäsenemme oli mukana viimekesäisellä Suomen reissulla, ja matkusti tavaravaunussa mukanamme, kun otimme yöjunan Rovaniemelle siis. Olipa rouheaa polkaista postipyörällä napapiirin yli.
Suomessa postipyörä oli aikamoinen outo lintu, ja se kirvoittikin monenlaisia hämmästyneitä ja humoristisia kommentteja. Tässä muutamia.

Kaksi keski-ikäistä miestä terassilla Sastamalan torin laidalla:
– Mikä toi on??! (aidon hämmästyneenä)
– Se on äiti, jolla on kaksi lasta. (naurun remahdus)

Vanhempi mies Hämeenkadulla Tampereella:
– Asutko sä tuolla? (osoittaen pyörän boksia)

Noin 8-vuotias tyttö isälleen Niholaa osoittaen:
– Isi, isi koska me saadaan tuollainen.
– No ei varmaan ihan pian...Vaikka hieno pyörä se on.


Jonain kauniina päivänä haluan kirjoittaa elokuvakäsikirjoituksia. Jokunen hyvä dialogin pätkä on jo valmiina.