Tanskan kuninkaallisten kaksosten nimet ovat jo herättäneet keskustelua laidasta laitaan. Tammikuussa syntyneet kaksoset on juhlallisesti kastettu, ja nimet kuultuaan moni suomalainenkin nosti kulmakarvojaan. Mistä prinsessan nimilitaniaan on pujahtanut suomalaisen kunnan nimi Ivalo? Pikku prinsessan koko nimihän on siis Josephine Sofia Ivalo Mathilda.
Tässähän on Lapin matkailulle tuhannen taalan paikka hyödyntää tanskalaisten kruunupäähulluutta. Tanskalainen nimittäin muistaa aina mainita, jos oma lapsi on syntynyt samana päivänä kuin joku kuninkaallisista. Tai toteaa tarhakaverin äidille: " Ai siis teidän tyttö on Isabella. Siis kruununprinsessan mukaan?"
Nyt siis näyttävä mainoskampanja tanskalaismediaan Lapin eksotiikasta ja Ivalon ihanuudesta.
Matkailun edistämiskeskus, hohoi – idea on vapaasti käytettävissä. ( Sen seikan voi jättää vähemmälle, että nimi on grönlantilaista alkuperää. Kruununprinssi Frederik kun on kova Grönlannin ystävä.)
Myös kaksoisveljen nimi – Vincent Frederik Minik Alexander – on herättänyt polemiikkia. Keskustelijat tanskalaisella nettipalstalla lyttäsivät nimen sanoen sen olevan mafia-nimi. Esimerkiksi on kaivettu klassikkoelokuva Kummisetä III, jonka hahmoihin kuuluu mafioso Vincent Corleone.
Olisikohan tässä markkinarako Sisilian matkailutoimistolle?