Kesäisin Kööpenhamina näyttää hauskimmat puolensa lapsille ja lapsenmielisille. Tekemistä riittää niin hellesäälle kuin sadepäivillekin.

Tässä matkavinkit ilmaisista huvituksista lapsiperheille:

1) Piknik puistossa. Kaupunki on täynnä vihreitä keitaita, joihin tanskalaisetkin kantavat eväskorinsa. Suosittu retkikohde on Frederiksbergin puisto, josta voi nähdä eläintarhan norsut näköalapaikalta. Ihan ilmaiseksi!

2) Nukketeatteriesitys Kongens Havessa. Esitykset pyörivät kesäkuun alusta elokuun loppuun joka päivä maanantaita lukuun ottamatta. Näytökset ovat ulkoilmateatterissa kello 14 ja 15. ( Lisätietoja tanskaksi: www.marionetteatret.dk/ )

3) Amager Strand on vesipetojen paratiisi. Aikuisille on uimapaikkoja merenpuolella, ja keinotekoisen laguunin rannat ovat sopivan matalia pienille lapsille. Rannalle pääsee kätevästi metrolla tai pyöräilemällä keskustasta.

4) Useimmat leikkipuistot tarjoavat kesäistä ohjelmaa. Ainakin potkumopot ja polkuautot ovat arkipäivisin vapaasti käytettävissä. Ørstedsparkenissa keskustan tuntumassa on kesäisin muun muassa maalaustelineet ja -värit pikkutaiteilijoita varten.

5) Sateisen päivän pelastaa Kansallismuseon lastenmuseo (www.nationalmuseet.dk/sw31067.asp) , josta löytyy puuhaa kaikenikäisille lapsille. Museoon on vapaa sisäänpääsy.