Mikä on niin suuri uutinen, että se ujutetaan jopa kabareen vuorosanoihin?

No, tietysti se, että Tanskan kruununprinsessa Mary synnytti päivällä kaksoset, pojan ja tytön.

Kuninkaallinen vauvauutinen ei ollut iltapäivällä vielä ehtinyt tavoittaa kaikkia niitä, jotka kiirehtivät katsomaan Tivolin hulvatonta "Oh my Goth -Crazy Christmas Cabaret" -esitystä. Kabaree parodioi vanhoja kauhuleffoja hauskaan brittikomedian tyyliin.

www.youtube.com/watch

Siispä tämän päivän esityksessä soi yllättäen kultainen puhelin, ja kukapa muukaan siellä on kuin kuningatar, joka kertoo iloiset vauvauutiset. Yleisö hämmentyy hetkeksi ja puhkeaa sitten taputtamaan. Kaksossynnytyksen ajankohtaahan tanskalaiset ovat jaksaneet pitkään spekuloida, ja toimittajat ovat olleet passissa Rikshospitalet-sairaalan liepeillä päivin ja öin.

Tarinalla on onnellinen loppu: kruununprinsessa-äiti ja vauvat voivat hyvin ja kuningatarkin vieraili jo pienokaisia katsomassa. Hänellä oli myös pikkuinen lahja tuoreelle äidille - tosin paketin sisältöä ei kerrottu julkisuuteen. Kruununprinssi Frederik hoiti pressipuolen ja kommentoi kaksosten syntymää lehdistölle tuoreeltaan.

www.nelonen.fi/uutiset/videot-ja-uutisl%C3%A4hetykset

Tivolin tämän vuoden joulukabareehen alkaa puolestaan olla kiire, sillä viimeiset esitykset ovat ensi viikolla.

Tivolin ihana tonttumaa, jouluvalot ja -karuselli on nyt pakattu talteen, ja suojasää on sulattanut lunta monin paikoin kaupunkia. Vielä tapaninpäivänä Tivolin jouluisessa taikamaassa sai kulkea lähes ainoana vieraana lumoavien valojen, kanelintuoksujen ja leijailevien lumihiutaleiden keskellä.

Ensi jouluna jälleen uudelleen.