Leppoisaa meininkiä ja luovia oivalluksia. Palasin Kaliforniasta mukanani rutkasti uusia ideoita ja kokemuksia lapsiperheen matkaopasta varten. Lueskelin reissussa paikallisesta kirjakaupasta löytynyttä San Francisco with kids -matkaopasta (Fodor´s Travel), ja tietysti testasin opasta tiukoissa tilanteissa tosielämässä. Opas oli kätevän kokoinen, jotta sitä saattoi kantaa mukana selkärepussa vaihtovaatteiden, vesipullon, pienten haikalojen ja muun lapsiperheen rekvisiitan kanssa.

Miinuspisteitä opas sai vajavaisista kartoista sekä julkisen liikenteen reittikarttojen puutteesta. Jos olen menossa Golden Gate -puistoon, ensimmäiseksi haluan tietysti tietää, millä bussilla/ratikalla/metrolla sinne pääsee! Päädyin lopulta kävelemään puistoon rattaat plus kantoreppu ja kaksi naperoa -yhdistelmän kanssa. Harmi vaan, että kartat eivät näytä korkeuseroja...San Franciscossa kun kukkoloita ja jyrkkiä mäkiä piisaa.

Mutta hauskaa hommaa kaiken kaikkiaan, sillä yli +20 asteen lämmössä leikkipuistojen testaaminen on taustatutkimusta parhaimmillaan. Ja leikkipuistojen perään muksut kyselevät aina, vaikka kaupunki olisi vanhempien mielestä kuinka eksoottinen tahansa.

Tanskalaiset kiipeilytelineet Chinatownin leikkipuistossa (lähellä St.Maryn kirkkoa) San Franciscossa. Meidän vakioileikkipuistoissa Kööpenhaminassa on aivan samanlaisia leikkivälineitä. Kyllä, lapset rakastivat näitä.

 

 

Golden Gate Parkin leikkipuisto - Koret Children's Quarter (320 Bowling Green Dr)

Lapset tykkäsivät kovasti kiipeilytelineistä, mutta betonisen liukumäen tarkoitus ei oikein valjennut. Se ei näyttänyt luistavan kunnolla muuten kuin pahvinpalan päällä laskiessa. Maan vanhin leikkipuisto on avattu uudelleen vuonna 2007 täydellisen peruskorjauksen jälkeen. Puistosta löytyy myös mm. karuselli.

Summa summarum: minun kirjoittamani lapsiperheen matkaopas tulee sisältämään hyvät kartat Kööpenhaminan kivoimmista leikkipuistoista - sekä osoitteet lähimmistä take away latte -kahviloista.